Wat anderen zeggen | Ormad

Wat anderen zeggen

Ellen Veeloo

Ellen Veeloo (23) is Assistent Department Manager van de afdeling herenmode bij de Bijenkorf Eindhoven. Ze volgde de Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (Ad ORM) duaal. In 2017 haalde ze haar diploma.

Persoonlijke ontwikkeling
“Door de Ad ORM ben ik veel sterker in mijn functie geworden. Voor de Bijenkorf zit daar de grootste winst. De Ad richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was meer zelfvertrouwen te krijgen. Binnen je studiegroep analyseer je situaties uit de praktijk. Het is de bedoeling dat je uit je comfortzone stapt. Als leidinggevende moet je regelmatig dingen doen die je misschien niet prettig vindt. Daarin verbeter je jezelf continu. Mede daardoor maakte ik de stap naar de functie van Assistent Manager kindermode. Inmiddels ben ik Assistent Manager van de afdeling herenmode, dat is de grootste omzetgroep van de Bijenkorf in Eindhoven. Ik heb gemiddeld 95 mensen onder me.”

Praktijkgericht
“De opdrachten hadden altijd betrekking op de Bijenkorf. En wat ik op school leerde, paste ik meteen toe op de werkvloer. Dat was fijn. Ik denk dat ik daardoor grotere stappen maakte dan voltijdstudenten.”

Feedback
“Mijn begeleider van de Bijenkorf was nauw betrokken bij mijn opleiding. Ik kreeg daardoor van 2 kanten feedback. Jazeker, dat is confronterend, maar zo groei je. Als je je niet openstelt, lukt dat niet.”

Groepsdynamiek
“Ik zat in een klas met zo’n 15 man. Iedereen had een leidinggevende functie. Je leert veel van elkaar. Het is ook leuk om je visie te delen met professionals uit andere organisaties. Samen met de docent haalden we het maximale uit die dag. Niemand kwam weg met een slechte prestatie. De groepsdynamiek was echt top.”

Pittige combinatie
“De combinatie werk en studie is pittig. Ik ging op woensdag naar school, werkte 28 tot 32 uur per week en was daarnaast zo’n 10 uur kwijt aan zelfstudie. Het is daarom wel belangrijk dat je gemotiveerd bent. In 2 jaar haalde ik mijn diploma. Dat is een overzichtelijke periode.”  

Alumni in beeld over ORMAD

 

Wat anderen zeggen

Ellen Veeloo

Ellen Veeloo (23) is Assistent Department Manager van de afdeling herenmode bij de Bijenkorf Eindhoven. Ze volgde de Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (Ad ORM) duaal. In 2017 haalde ze haar diploma.

Persoonlijke ontwikkeling
“Door de Ad ORM ben ik veel sterker in mijn functie geworden. Voor de Bijenkorf zit daar de grootste winst. De Ad richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was meer zelfvertrouwen te krijgen. Binnen je studiegroep analyseer je situaties uit de praktijk. Het is de bedoeling dat je uit je comfortzone stapt. Als leidinggevende moet je regelmatig dingen doen die je misschien niet prettig vindt. Daarin verbeter je jezelf continu. Mede daardoor maakte ik de stap naar de functie van Assistent Manager kindermode. Inmiddels ben ik Assistent Manager van de afdeling herenmode, dat is de grootste omzetgroep van de Bijenkorf in Eindhoven. Ik heb gemiddeld 95 mensen onder me.”

Praktijkgericht
“De opdrachten hadden altijd betrekking op de Bijenkorf. En wat ik op school leerde, paste ik meteen toe op de werkvloer. Dat was fijn. Ik denk dat ik daardoor grotere stappen maakte dan voltijdstudenten.”

Feedback
“Mijn begeleider van de Bijenkorf was nauw betrokken bij mijn opleiding. Ik kreeg daardoor van 2 kanten feedback. Jazeker, dat is confronterend, maar zo groei je. Als je je niet openstelt, lukt dat niet.”

Groepsdynamiek
“Ik zat in een klas met zo’n 15 man. Iedereen had een leidinggevende functie. Je leert veel van elkaar. Het is ook leuk om je visie te delen met professionals uit andere organisaties. Samen met de docent haalden we het maximale uit die dag. Niemand kwam weg met een slechte prestatie. De groepsdynamiek was echt top.”

Pittige combinatie
“De combinatie werk en studie is pittig. Ik ging op woensdag naar school, werkte 28 tot 32 uur per week en was daarnaast zo’n 10 uur kwijt aan zelfstudie. Het is daarom wel belangrijk dat je gemotiveerd bent. In 2 jaar haalde ik mijn diploma. Dat is een overzichtelijke periode.”  

Alumni in beeld over ORMAD

 

Wat anderen zeggen

Ellen Veeloo

Ellen Veeloo (23) is Assistent Department Manager van de afdeling herenmode bij de Bijenkorf Eindhoven. Ze volgde de Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (Ad ORM) duaal. In 2017 haalde ze haar diploma.

Persoonlijke ontwikkeling
“Door de Ad ORM ben ik veel sterker in mijn functie geworden. Voor de Bijenkorf zit daar de grootste winst. De Ad richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling. Mijn doel was meer zelfvertrouwen te krijgen. Binnen je studiegroep analyseer je situaties uit de praktijk. Het is de bedoeling dat je uit je comfortzone stapt. Als leidinggevende moet je regelmatig dingen doen die je misschien niet prettig vindt. Daarin verbeter je jezelf continu. Mede daardoor maakte ik de stap naar de functie van Assistent Manager kindermode. Inmiddels ben ik Assistent Manager van de afdeling herenmode, dat is de grootste omzetgroep van de Bijenkorf in Eindhoven. Ik heb gemiddeld 95 mensen onder me.”

Lees meer
Praktijkgericht
“De opdrachten hadden altijd betrekking op de Bijenkorf. En wat ik op school leerde, paste ik meteen toe op de werkvloer. Dat was fijn. Ik denk dat ik daardoor grotere stappen maakte dan voltijdstudenten.”

Feedback
“Mijn begeleider van de Bijenkorf was nauw betrokken bij mijn opleiding. Ik kreeg daardoor van 2 kanten feedback. Jazeker, dat is confronterend, maar zo groei je. Als je je niet openstelt, lukt dat niet.”

Groepsdynamiek
“Ik zat in een klas met zo’n 15 man. Iedereen had een leidinggevende functie. Je leert veel van elkaar. Het is ook leuk om je visie te delen met professionals uit andere organisaties. Samen met de docent haalden we het maximale uit die dag. Niemand kwam weg met een slechte prestatie. De groepsdynamiek was echt top.”

Pittige combinatie
“De combinatie werk en studie is pittig. Ik ging op woensdag naar school, werkte 28 tot 32 uur per week en was daarnaast zo’n 10 uur kwijt aan zelfstudie. Het is daarom wel belangrijk dat je gemotiveerd bent. In 2 jaar haalde ik mijn diploma. Dat is een overzichtelijke periode.”

 

Bart de Bresser

Bart de Bresser is zelfstandig ondernemer bij Jumbo Supermarkt in Baarle-Nassau. De duale opleiding Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (ORM) heeft volgens hem veel raakvlakken met de praktijk. Bovendien groeien studenten als mens én als medewerker.

Raakvlakken
“De opleiding ORM heeft veel raakvlakken met de praktijk. Studenten leren er de praktijk aan de theorie te koppelen. De lesstof vertalen ze direct naar de uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen op de werkvloer. En ze proberen ook veel zaken uit. Zo moeten ze dikwijls werkstukken inleveren op basis van onderzoek binnen hun eigen praktijk. Bij mijn Jumbo mogen ze alle aanwezige kennis en informatie gebruiken. Van de resultaten van hun onderzoek of een deel daarvan, maken we dankbaar gebruik. Bij mij werken ook veel andere studenten in een bijbaan. Die vertellen me vaak dat hun producten onderin een la verdwijnen. Zoiets is natuurlijk een dooddoener voor je motivatie.”

Mobiliteit
“Met mijn medewerkers kijk ik jaarlijks vooruit in een loopbaan-kompasgesprek. Daarin bespreken we wat iemand wil bereiken. Samen bekijken we dan wat het beste pad is. ORM van Avans is een opleiding met een kop en een staart, die je vooruit helpt in je loopbaan. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen een bepaalde mobiliteit hebben op de arbeidsmarkt. Dan creëren ze bij mij ook meerwaarde.”

Pittige combinatie
“Jumbo heeft ook een eigen opleidingscentrum. Van daaruit geven we vooral losstaande cursussen. En we hebben opleidingen tot filiaalleider of zelfstandig ondernemer, daarvoor moet je al hbo-niveau hebben. ORM biedt een doorlopend programma. Werken en leren is een pittige combinatie, maar als je goed plant dan is het te doen. Bij Avans houden ze overigens wel rekening met de drukte in de winkel. Tijdens de feestdagen zijn er bijvoorbeeld geen lessen.”

Eigen pad
“Ik vind het belangrijk dat elke werknemer zijn eigen pad bewandelt. Als ik 2 studenten tegelijk aanmeld, heb ik liever niet dat ze bij elkaar in de groep komen. Dan gaan ze toch weer met elkaar aan opdrachten werken. Als ze samenwerken met medewerkers van andere organisaties verbreden ze hun zichtveld. Daar heb ik veel aan. Hoe het vandaag met mijn winkel is, weet ik wel.”

Persoonlijke ontwikkeling
“Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in deze opleiding. Aan het einde van de rit staan de studenten op een andere manier in de wereld. Ze zijn gegroeid als mens en als medewerker in hun manier van leidinggeven en hoe ze problemen aanpakken.”

Bart de Bresser

Bart de Bresser is zelfstandig ondernemer bij Jumbo Supermarkt in Baarle-Nassau. De duale opleiding Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (ORM) heeft volgens hem veel raakvlakken met de praktijk. Bovendien groeien studenten als mens én als medewerker.

Raakvlakken
“De opleiding ORM heeft veel raakvlakken met de praktijk. Studenten leren er de praktijk aan de theorie te koppelen. De lesstof vertalen ze direct naar de uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen op de werkvloer. En ze proberen ook veel zaken uit. Zo moeten ze dikwijls werkstukken inleveren op basis van onderzoek binnen hun eigen praktijk. Bij mijn Jumbo mogen ze alle aanwezige kennis en informatie gebruiken. Van de resultaten van hun onderzoek of een deel daarvan, maken we dankbaar gebruik. Bij mij werken ook veel andere studenten in een bijbaan. Die vertellen me vaak dat hun producten onderin een la verdwijnen. Zoiets is natuurlijk een dooddoener voor je motivatie.”

Mobiliteit
“Met mijn medewerkers kijk ik jaarlijks vooruit in een loopbaan-kompasgesprek. Daarin bespreken we wat iemand wil bereiken. Samen bekijken we dan wat het beste pad is. ORM van Avans is een opleiding met een kop en een staart, die je vooruit helpt in je loopbaan. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen een bepaalde mobiliteit hebben op de arbeidsmarkt. Dan creëren ze bij mij ook meerwaarde.”

Pittige combinatie
“Jumbo heeft ook een eigen opleidingscentrum. Van daaruit geven we vooral losstaande cursussen. En we hebben opleidingen tot filiaalleider of zelfstandig ondernemer, daarvoor moet je al hbo-niveau hebben. ORM biedt een doorlopend programma. Werken en leren is een pittige combinatie, maar als je goed plant dan is het te doen. Bij Avans houden ze overigens wel rekening met de drukte in de winkel. Tijdens de feestdagen zijn er bijvoorbeeld geen lessen.”

Eigen pad
“Ik vind het belangrijk dat elke werknemer zijn eigen pad bewandelt. Als ik 2 studenten tegelijk aanmeld, heb ik liever niet dat ze bij elkaar in de groep komen. Dan gaan ze toch weer met elkaar aan opdrachten werken. Als ze samenwerken met medewerkers van andere organisaties verbreden ze hun zichtveld. Daar heb ik veel aan. Hoe het vandaag met mijn winkel is, weet ik wel.”

Persoonlijke ontwikkeling
“Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in deze opleiding. Aan het einde van de rit staan de studenten op een andere manier in de wereld. Ze zijn gegroeid als mens en als medewerker in hun manier van leidinggeven en hoe ze problemen aanpakken.”

Bart de Bresser

Bart de Bresser is zelfstandig ondernemer bij Jumbo Supermarkt in Baarle-Nassau. De duale opleiding Associate degree Ondernemerschap & Retail Management (ORM) heeft volgens hem veel raakvlakken met de praktijk. Bovendien groeien studenten als mens én als medewerker.

Raakvlakken
“De opleiding ORM heeft veel raakvlakken met de praktijk. Studenten leren er de praktijk aan de theorie te koppelen. De lesstof vertalen ze direct naar de uitdagingen die ze dagelijks tegenkomen op de werkvloer. En ze proberen ook veel zaken uit. Zo moeten ze dikwijls werkstukken inleveren op basis van onderzoek binnen hun eigen praktijk. Bij mijn Jumbo mogen ze alle aanwezige kennis en informatie gebruiken. Van de resultaten van hun onderzoek of een deel daarvan, maken we dankbaar gebruik. Bij mij werken ook veel andere studenten in een bijbaan. Die vertellen me vaak dat hun producten onderin een la verdwijnen. Zoiets is natuurlijk een dooddoener voor je motivatie.”

Mobiliteit
“Met mijn medewerkers kijk ik jaarlijks vooruit in een loopbaan-kompasgesprek. Daarin bespreken we wat iemand wil bereiken. Samen bekijken we dan wat het beste pad is. ORM van Avans is een opleiding met een kop en een staart, die je vooruit helpt in je loopbaan. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen een bepaalde mobiliteit hebben op de arbeidsmarkt. Dan creëren ze bij mij ook meerwaarde.”

Lees meer
Pittige combinatie
“Jumbo heeft ook een eigen opleidingscentrum. Van daaruit geven we vooral losstaande cursussen. En we hebben opleidingen tot filiaalleider of zelfstandig ondernemer, daarvoor moet je al hbo-niveau hebben. ORM biedt een doorlopend programma. Werken en leren is een pittige combinatie, maar als je goed plant dan is het te doen. Bij Avans houden ze overigens wel rekening met de drukte in de winkel. Tijdens de feestdagen zijn er bijvoorbeeld geen lessen.”

Eigen pad
“Ik vind het belangrijk dat elke werknemer zijn eigen pad bewandelt. Als ik 2 studenten tegelijk aanmeld, heb ik liever niet dat ze bij elkaar in de groep komen. Dan gaan ze toch weer met elkaar aan opdrachten werken. Als ze samenwerken met medewerkers van andere organisaties verbreden ze hun zichtveld. Daar heb ik veel aan. Hoe het vandaag met mijn winkel is, weet ik wel.”

Persoonlijke ontwikkeling
“Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in deze opleiding. Aan het einde van de rit staan de studenten op een andere manier in de wereld. Ze zijn gegroeid als mens en als medewerker in hun manier van leidinggeven en hoe ze problemen aanpakken.”

Joren Mauer

Joren Mauer is 33 jaar en zit in jaar 3 van de opleiding ORM Duaal. Hiervoor heeft hij 2 jaar het Associate degree-traject gevolgd en afgerond. Naast zijn studie werkt Joren als storemanager bij Tommy Hilfiger.

Masterclasses uit het bedrijfsleven

“De studie is zeer uitdagend omdat je elke periode weer een ander vak krijgt dat past bij je vakgebied. Daarnaast worden er verschillende masterclasses gegeven door mensen uit het bedrijfsleven en je docenten. Je werkt aan je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling en aan je eigen onderzoek. Allemaal heel interessant en leerzaam. De docenten zijn heel benaderbaar en je kan met elke vraag die je hebt tijdens of na de les terecht. Ze nemen ook echt de tijd voor je. Of je stuurt een mail, whatsappje of bericht via Microsoft Teams.”

Werken en leren combineren

“De combinatie werken en leren is vrij pittig. Ik ben storemanager bij Tommy Hilfiger en ik werk 5 dagen en ga 1 dag naar school. Ik houd dus maar effectief 1 vrije dag over per week. Op die dag ben ik meestal ook bezig met huiswerk. Er wordt dus wel discipline en doorzettingsvermogen van je gevraagd. Helemaal als je naast je werk en school ook nog een sociaal leven hebt natuurlijk. Mijn advies aan iedereen die aan een werken-lerentraject begint is dan ook: neem het serieus. Het is superleuk maar er wordt wel wat van je verwacht. Goed plannen is dan ook heel belangrijk.”

Knowhow en bagage

“Mijn ambitie is om in de retail door te groeien naar de functie van regiomanager. Met een afgeronde bacheloropleiding ORM en mijn ervaring denk ik dan ook een stapje voor te hebben op anderen als ik ga solliciteren. Daarnaast heb ik door deze studie te volgen ook genoeg kennis en vaardigheden gekregen die ik meeneem in het werkveld. Dus ik raad iedereen aan deze studie te volgen als ze zich willen ontwikkelen en willen doorgroeien naar hogere functies binnen de retail.”

 
  • Contactformulier

    Heeft u vragen? Vul dan onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 
  • Contactformulier

    Heeft u vragen? Vul dan onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Zaterdag 28 januari 2023 zijn studiekiezers welkom op locatie Onderwijsboulevard, Xplora 3e etage.

X